Vakantieopvang

Vakantieopvang - Kinderdagverblijf Dikkertje Dap In de basisschoolvakanties kunnen de kinderen die normaal op de buitenschoolse opvang bij ons komen, de gehele dag komen.

Kinderen die voor- en naschoolse hebben, mogen van 7.00 tot 18.30 uur komen.
Kinderen die alleen naschoolse opvang hebben, mogen om 8.20 tot 18.30 uur komen.

Daarnaast komen er in de vakanties ook aan aantal kinderen die normaal gesproken geen voor- of naschoolse opvang nodig hebben. Deze kinderen mogen komen van 7.00 tot 18.30 uur.

Activiteiten

Voorafgaand aan een vakantie maken de leidsters een heel plan voor de week of weken. Er wordt altijd gewerkt met een thema. Dat thema vormt het uitgangspunt voor de activiteiten.

Een voorbeeld daarvan is het thema uit de herfstvakantie: Op het Water. De ruimtes werden in het thema omgebouwd. Er zijn allerlei piratenattributen geknutseld, zoals een schatkist, een piratenschip en piratenvlaggen. Wij zijn een dag naar de Bataviawerf geweest in Lelystad. Ook zijn er piratenkoeken gebakken.
Andere thema’s die wij al gebruikt hebben zijn:

  • Film – waarbij de kinderen zelf een film mochten maken.
  • Carnaval – zelf kleding maken, schminken en een echt carnavalsfeest als afsluiting.
  • Zee – naar het strand en allerlei dingen maken met schelpen.

De kinderen worden ook betrokken in de keuze van de thema’s. Voor kinderen is het erg leuk om zelf een aandeel te hebben in de invulling van het programma.

Volgens de kinderen is het altijd erg leuk om in de vakanties hier te komen, omdat ze echt de tijd hebben om met dingen bezig te zijn en het is erg gezellig. Uiteraard zijn er ook vrije speelmomenten waarin de kinderen zelf kunnen kiezen en gaan wij ook lekker de tuin in, naar de speeltuin of het bos.

Nieuw

Voor de komende vakanties hebben wij naast het vaste thema ook de keuze om aan houtbewerking te doen. De leidsters hebben een aantal opdrachtjes uitgewerkt om bijvoorbeeld te figuurzagen, dit in elkaar te zetten en te verven. Daar kunnen dan meerdere dagen aan gewerkt worden.