Baby-/dreumesgroepen (0-2,5 jaar)
op kinderdagverblijf Dikkertje Dap

Kinderdagverblijf Dikkertje Dap - Baby dreumesgroep

De groep

Wij hebben één baby-/dreumesgroep voor kinderen van 0 tot 2,5 jaar.
De kinderen worden verzorgd en begeleid door twee gediplomeerde leidsters.

Informatie

Het uitgangspunt op de babygroepen is: elk kind neemt zijn eigen dagritme mee. De leidsters zullen dat ritme zoveel als mogelijk is op de groep volgen. Het is dus van belang dat de ouders tijdens het intakegesprek de gegevens over het kind goed doorgeven. Ook als de voeding of andere dingen veranderen, is het belangrijk dat dit wordt doorgegeven aan de leidsters. De kinderen krijgen als basis hun flesvoeding wat op aanwijzing van de ouders en groei van het kind zal worden aangevuld met vers fruit, Roosvicee, melk, brood, crackers, o.i.d.

Kinderdagverblijf Dikkertje Dap - Baby dreumesgroepOp verzoek van de ouders kunnen we om 17.00 uur zelf meegebracht avondeten geven. Dit voor de kinderen die om 18.00 uur of later gehaald worden. Alle dieet en andere speciale voedingsmiddelen moet u zelf meenemen.

Voor het slapen moet elke baby een slaapzak meenemen. Deze krijgt het kindje aan als het gaat slapen; daar gaan geen lakentjes of iets dergelijks overheen. Dit gebeurt op advies van de GGD in verband met mogelijke gevaarlijke situaties die daardoor voor het kindje kunnen ontstaan. Uiteraard kunt u ook een speen of een vaste knuffel aan het kindje mee geven om mee te slapen.

Aan de ouders vragen wij een kleine multomap voor hun kind mee te nemen. 
Daarin schrijven de leidsters dagelijks de bijzonderheden van die dag over uw kind. Van de ouders vragen wij of zij ons ook terugschrijven. Bij het halen en brengen van uw kind heeft u uiteraard ook contact met de leidsters over uw kind.

Elk kind krijgt bij ons een eigen mandje. Het is de bedoeling dat u daarin reserve kleding, de slaapzak, een fles en eventueel een speen en knuffel legt.