Over ons

Dikkertje Dap - Over onsWij werken samen met de Protestants Christelijke Basisschool De Lichtboei en peuterspeelzaal Tinkelbel. Hierdoor kunnen wij de verbinding maken tussen opvang en onderwijs. Doordat wij werken met dezelfde methode en gezamenlijke doelen hebben, is er sprake van een doorgaande leer- en ontwikkellijn voor elk kind vanuit de voorschoolse periode naar de schoolse situatie.

Wij laten ons sturen door de volgende vier opvoedingsdoelen: 1. Bieden van emotionele veiligheid. 2. Ontwikkeling van de persoonlijke competentie, 3. Ontwikkeling van de sociale competentie, 4. Overbrengen en eigen maken van waarden en normen.

Wij hebben baby-/dreumesgroepen, peutergroepen, BSO groepen, vakantieopvang, voor- en naschoolse opvang en een peuterspeelzaal.

Hoe zijn wij begonnen?

Dikkertje Dap bestaat sinds 1993. In dat jaar zijn wij gestart met één verticale groep in de Muziekwijk aan de Glinkastraat. In 1997 openden wij een nieuw pand aan de Hitchcocklaan in de Filmwijk met één babygroep en één peutergroep. In 1998 kwam daar één verticale groep bij aan de Josephine Bakerstraat. In 2000 werd de vestiging aan de Glinkastraat verkocht en werd de vestiging aan de Josephine Bakerstraat verbouwd. In 2014/2015 is Dikkertje Dap de samenwerking aangegaan met de Protestants Christelijke Basisschool De Lichtboei en peuterspeelzaal Tinkelbel.

In de zomer van 2015 is Dikkertje Dap verhuisd naar de Billie Holidaystraat 17 in Muziekwijk. Daar komen kinderopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en school samen in één pand.