Peuterspeelzaal

Peuterspeelzaal KinderdagverblijfIn augustus 2014 zijn wij gestart met een nieuwe peuterspeelzaallocatie. Met deze locatie nam Dikkertje Dap de wachtlijst van speelzaal Tinkelbel over. Daardoor startten wij de peuterspeelzaal in basisschool de Lichtboei, in de Luistraat 7. Met ingang van augustus 2015 hoort ook peuterspeelzaal Tinkelbel bij KDV Dikkertje Dap. Deze groep zit samen met de hele dagopvang en de naschoolse opvang op onze locatie aan de Billie Holidaystaat 17.

VVE programmaPeuterspeelzaal Kinderdagverblijf

Wij werken op Dikkertje Dap met het VVE programma Piramide. De Piramide methode biedt uw kind een veilige speel- en leeromgeving. Door een slimme combinatie van vrij spel en gezamenlijke activiteiten helpen de pedagogisch medewerkers uw kind grip te krijgen op de wereld.

Piramide ondersteunt de pedagogisch medewerkers om aandacht te besteden aan alle ontwikkelingsgebieden: verstandelijk, emotioneel, motorisch en creatief. Kinderen leren hoe zij prettig met anderen  kunnen omgaan, plezier hebben in spel en zij worden gestimuleerd om te tekenen, knutselen en muziek te  maken. De pedagogisch medewerker zorgt voor een prettige leeromgeving waarin kinderen zelf keuzes kunnen maken. Het vrij spel staat bij Piramide centraal. Uw kind kiest zelf waarmee het aan de slag gaat: de bouwhoek, poppenhoek, leeshoek. Waar nodig helpt de pedagogisch medewerker om een keuze te maken en vastgelopen spel weer op gang te brengen door mee te spelen of nieuwe ideeën aan te dragen.

Naar de peuterspeelzaal gaan is leuk en leerzaam tegelijk. Peuters kunnen in een uitdagende omgeving met elkaar spelen en zo zichzelf en de wereld ontdekken als voorbereiding op de basisschool.

Schrijf mijn kind in!

Neem contact op voor een rondleiding!